Nieuwsbrief

Subscribe Here


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Ook  al zitten mijmeren bij het zien van de onderwater beelden van de vele documentaires van BBC of Cousteau ?

Heb je ook stiekem gedacht : dat had ik nog willen doen ?

Of misschien heb je nood aan een nieuwe uitdaging ? een nieuwe hobby ?

Ademen en bewegen onderwater, de onderwaterwereld beleven, en er nog van genieten ook !

Wacht niet langer : Dit is zeker voor jou bereikbaar !

IEDEREEN met een redelijke gezondheid en redelijke conditie is in staat een brevet te halen dat je toelaat om deze droom te verwezenlijken.

Redelijke conditie ? Je kan zonder echt buitenadem  te geraken, met de trap, twee verdiepingen stijgen . Dat je ademhalingsritme en je hartritme verhoogt, dat is normaal.

Redelijke gezondheid ? Een medische vragenlijst geeft je uitsluitsel, eventueel in overleg met je huisarts.

Als vijftig plusser kan je nog best verschieten, van wat je in je mars hebt, ook al ben je met een wateromgeving niet echt vertrouwd.

Misschien gaat het niet zo vlot als bij de twintigers. En dan ?  Met de nodige volharding is het eindresultaat gemakkelijk te halen.

Onze instructeurs zijn  opgeleid om door middel van herhaling je alle vaardigheden bij te brengen.

De cursus wordt niet  gegeven  in een competitiegeest, maar is prestatiegericht. Dat betekent : op uw tempo, op uw maat.

Je bent niet echt met het water vertrouwd ? Niet erg : Er kan eerst een inleidende snorkelcursus gevolgd worden. Langzaam kan je op deze manier je eigen maken.

Nog niet overtuigd ? Kom vrijblijvend eens proberen, en ervaar onze werkwijze.

Reeds heel wat senioren deden dit je voor, en allen zijn blij dat ze de stap hebben gezet !

Neem contact op voor een persoonlijke sesie in het zwembad : rudiThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel 0497 465 114 voor meer info.

     

Een getuigenis :   

't begon allemaal tussen pot en pint verleden jaar in augustus 2010.In de zingende Watermolen lag er reclame van Jaws met een duiker op. Gratis initiatielessen te volgen in 't zwembad van Torhout.Zo gezegd zo gedaan. Mijn man,mijn broer en ik volgen de eerste les,leren hoe je je materiaal in elkaar moet steken, bepaalde richtlijnen voor boven en onder water uitgelegd en worden direct in  een duikpak gestoken,  flessen op onze rug en dan....

'k Ben al bang om de eerste sprong te wagen,maar het lukt.Het is echt zéér eigenaardig dat je kan ademen onder water. 

De 2e les zijn Roger en ik opnieuw present, ( mijn broer haakt af ) maar 't is snorkelen,wij hadden dat al gedaan,dus deze les verloopt prima.

De 3e week moeten wij beslissen of wij doorgaaan met de cursus en aangezien Roger dit niet alleen wil doen ga ik mee met volle moed.Van voor af aan alle uitleg over het materiaal en gebruik, hoe je in het water springt, oefeningen uitvoeren zoals bril laten vollopen,klaren,ontspanners delen etc.
Af en toe lukt er iets niet maar dankzij het vele geduld van Rudi en zijn team heb ik volgehouden, de theoretische proef met glans doorstaan en is de duikcursus volbracht.

Maar nu wil ik toch mijn brevet halen. Het is inmiddels al oktober en hoe kun je daar nu nog in slagen als het al zo koud is;in de put van Ekeren en de Oosterschelde zie ik dat niet meteen zitten.

Godzijdank hadden Rudi en Katrien nog geen vakantie gehad en wij ook niet, dus eind oktober reizen wij naar Safaga in Egypte met alle duikgerief mee.

De 1e duik is het huisrif, wel 300m palmen om bij de koralen te geraken, zigzag er naartoe.'s Namiddags lieten wij ons brengen met de Zodiac, nog nooit achterwaarts over kop van een boot gegleden.'tIs fantastisch!

De rest van de week varen wij mee met een boot om iedere dag andere koraalriffen aan te doen.'s Morgens ben ik  iedere keer zenuwachtig omdat dit toch héél nieuw is voor mij en ook geen ervaring heb.De duiken worden hoe langer hoe aangenamer en ik begin mij echt ontspannen te voelen. Het onderwater leven is zéér prachtig, de kleuren, de vissen, zelfs een murene gezien.

Dankzij  Rudi en Katrien hebben wij een  ongelooflijke duikreis gehad, hebben wij ons brevet gehaald en zijn nog steeds actief lid van de duikersclub Jaws!

Nu ben ik er klaar voor om hier in Belgie een duikje te wagen.

En tot de volgende EGYPTE REIS!

Een gelukkige duikster

Marleen en Roger