Nieuwsbrief

Subscribe Here


Receive HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Duikschool Dive is life goes techno !

 

Bij IANTD wordt er een onderscheid gemaakt tussen sportduikers en technical duikers.
In duikschool Dive Is Life kunnen we reeds alle sport duikopleidingen aanbieden.

Maar we gaan ook verder : Nitrox en Advanced Nitrox !
De voordelen van het duiken met Nitrox zijn ondertussen algemeen gekend. Veiliger duiken, langere bodemtijd, kortere oppervlakte intervallen.

In de nitrox cursus worden alle facetten van deze manier van duiken uit de doeken gedaan.

Technische duikers willen verder gaan, en onze duikschool gaat hierin mee : advanced nitrox cursus.
Met de voordelen van het nitroxduiken gaan we ook decompressieduiken maken.
Nog langere bodemtijden, zonder de enorme decostops. We gaan deze namelijk versneld doen, zodat deze tot een minimum herleid worden. De stops worden in deze opleiding gedaan met decompressiegassen tot 100 %. Gezien de uitdaging van dit soort duiken zijn vele duikers geneigd in dit grote avontuur te stappen.
De vereisten bepalen echter dat deze duiken niet voor iedereen zijn weggelegd. Duikschool Dive Is Life kan je hierin begeleiden om jouw avontuur waar te maken.

Of nog meer grenzen verleggen ?

Trimix duiken ? of self suficient diver ?

vraag ernaar : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Advanced nitrox course 375€ (zonder gassen)

Het basis programma voor een veilige zelfvoorzienende duiker. De IANTD Advanced Nitrox programma bestrijkt de competenties uit de technische duiker training programma's, waaronder het gebruik van de dubbele uitlaat enkele cilinders of twinsets met centrale isolator en decompressie vaardigheden en procedures gebruikmakend van bodemmengsels tot 40% nitrox en decompressie mengsels tot 100% zuurstof met een maximale diepte van 42 MSW (140 fsw).

Een essentieel onderdeel van dit programma is apparatuur configuratie, middels een reeks lezingen en praktische workshops. Het doel is om vertrouwd te geraken met een ​​veilige zelfvoorzienende apparatuurconfiguratie die gestroomlijnd is. De theorie behandelt het EAD concept, zuurstof fysiologie ,% CNS, 02 & longtoxiciteit tracking, het gebruik van EANx als een decompressie gas, gas switching technieken, partiële drukken en de beste mixen.

Dit programma kwalificeert duikers om duiken te doen naar 42 MSW (140 fsw) en het uitvoeren van decompressie stops met het gebruik van EANx decompressie mengsels met een zuurstofconcentratie niet groter dan 1,5 pO2 voor een maximale duur van 15 minuten.

       

Voorwaarden tot deelname :

·         18 j

·         30 duiken (voor aanvang van de buitenwatersessies) of voldoende diepte ervaring

·         Basic nitrox brevet bezitten (kan ook gecombineerd worden)

·         IANTD Advanced Nitrox Student Kit (inbegrepen)

·         Enkele cilinder met een dubbele uitlaat  (15L) of een twinset.

·         Een decompressie gasfles opgetuigd als ofwel een pony of een podium cilinder. Gasflessen moeten zuurstof schoon en zuurstof onderhouden worden waar nodig.

Aanbevelingen :

·         Droogpak

·         Twin set

·         Wing

·         Reel/  bouy

Inhoud

·         Theorie (1 of2 lessen) + examen

·         Zwembadsessies (4 minstens)

o   Moeten afgerond zijn vooraleer aan de buitenwater duiken te beginnen

·         Buitenwaterduiken ( 4 duiken of 120 min)

o   Er duiken niet meer dan 4 studenten per instructeur. Deze verhouding kan worden verhoogd met 2 studenten voor elke tech assistent, tot een maximum van 8 studenten

o   Alle duiken moeten worden uitgevoerd met behulp van EANx (maximaal 40% zuurstof). PO2 max 1,5 kan worden gebruikt in de decompressie of veiligheidsstop. Geen duiken worden gemaakte met PO2 groter is dan 1. 5.

o   Alle passende veiligheid of de benodigde decompressiestops moeten worden uitgevoerd.

o   Decompressieverplichtingen stops zijn beperkt tot een maximum van 15 minuten.

Water skill

Vaardigheid aan te tonen in verschillende duik technieken en gebruikmakend van nauwkeurige regeling van het drijfvermogen.

Zwemmen in een gesimuleerde out-of-luchtsituatie (zonder inademen en langzaam uitademend) zonder masker over een afstand van ten minste 15 meter, en begint het gas delen ; passend share drill voor out-of air duiker. Terwijl delen van gas, zwemmen 3 minuten, dan vervangen en masker klaren.

Op een OW duik, demonstreren duikplanningsgegevens berekenen, in het bijzonder voor het vermijden van CNS blootstelling aan risico's.

Voer een sharing gas uit terwijl stijgen met behulp van de alternatieve tweede stage.

Voer valva shut down uit op elke duik.

Implementeren hefballon 2 keer, met behulp van het reel.

Aantonen van een veilige houding en bewustzijn van veiligheid naar tevredenheid van de instructeur.

Verwijder en vervang tank en BCD op een diepte van meer dan 20 fsw (6 MSW).

Verwijder en vervang tank en BCD aan de oppervlakte.

Demonstreren aanvaardbare navigatie / oriëntatie vaardigheden.

In een gebied waar een grotere diepte is haalbaar dan de geplande diepte, te evalueren dat de student de discipline heeft het duikplan niet te overschrijden.

Demonstreren ongeval beheer / controle technieken, zoals beschreven in de tekst.

zwem een afstand van 250 meter onderwater in SCUBA gear. (Score 25 punten als voltooid in minder dan 7 minuten en aftrek van 5pnt voor elke extra 30 seconden nodig om de vaardigheid voltooien.

Zwemmen een afstand van 15 meter in SCUBA versnelling zonder te ademen, dan beginnen met het delen van gas en zwemmen voor een afstand van 75 meter zonder masker.

Verwijder SCUBA gear onderwater en uitvoeren van een free dives klim naar de oppervlakte. Neem drie ademhalingen, het uitvoeren van een oppervlak duik, en duik naar SCUBA gear. Herhaal verwijderen en vervangen op het oppervlak.

Gesimuleerde OSBstijging van een diepte niet ondieper dan 15 meter, met inbegrip van een 3-minuten veiligheidsstop. Evaluatie vaardigheid in het implementeren van hefballon en op het handhaven van een reel en neutraal drijfvermogen tijdens de safety stop. Scoren 25 punten indien correct uitgevoerd, en aftrekken 3 punten voor elke fout gemaakt, of vijf punten als de student blokkeert de haspel of heeft om de vaardigheid te herhalen.

Normox, en trimix duiken is de logisch volgende stap.

Of wil je overschakelen naar rebreather ? Vraag inlichtingen